Marijke Traast-Bos

Footprinthouses
Voor Once in the Wetlands ontwikkel ik op dit moment een serie ‘footprinthouses’ die als een oprukkende colonne het gebied intrekken. Niets ontziend worden als eerste de bomen geveld en de grond geëgaliseerd. De oprukkende bebouwing kent een oligarchie en een mienskip die als verbinding willen dienen voor de ,nog nauwelijks als zodanig, herkenbare wooneenheden.
De foto toont de eerste fase van drogen naar biscuitbak. De houses zijn opgebouwd uit handgevormd keramiek en op verschillende manieren straks afgewerkt.
Mijn werk kenmerkt zich door een verwondering over menselijk gedrag ten opzichte van de natuur waarvan we deel uitmaken. Ook voor dit project heb ik een invalshoek gekozen die relateert aan de mens als heerser over de natuur. Sinds 1972 werkend als beeldend kunstenaar. Afgeronde opleiding genoten aan de AKI te Enschede, de HKU te Utrecht en Windesheim te Zwolle. Daarnaast vele bijscholingen gevolgd om de techniek van de diverse materie te gaan beheersen. Momenteel werk ik met klei, glas, textiel, verf en inkt.

emelatelier@gmail.com